vineri, 14 martie 2014

Marturiile noastre de la botez made by mami


Pe 25 ianuarie, in cel mai nins weekend din aceasta iarna, am botezat-o pe micuta noastra, Michaela. Desi se circula incredibil de greu in tot Bucurestiul, pentru noi totul a decurs conform planului. Micha a fost cea mai cuminte in ziua crestinarii ei, si nu a plans decat la infofolit (ceea ce nu se pune pentru ca stim ca aproape toti bebelusii plang cand li se pun 4 straturi de haine). La biserica a dormit foate bine :)), probabil simtea ca i se pregateste ceva frumos, si nu a scos decat un "Aaa" cand a atins apa din cristelnita. In rest, un copil delicios!(si nu sunt modesta deloc! cei care au fost acolo imi pot da dreptate ;) )

Delicioase au fost si marturiile pe care le-am pregatit cu multa dragoste si rabdare pentru invitatii nostri.
Pentru ca mi s-a cerut reteta "minunatilor", va spun ca ingredientele sunt acestea:

200 g ciocolata amaruie
esente
50 g unt
200 g zahar tos
100 g zahar pudra
2 oua
200 g faina
o lingurita praf de copt

Si reteta completa o gasiti aici

Eu am mai adaugat migdale tocate, scortisoara si coaja de portocala. Au iesit 3 tipuri de biscuiti cu ciocolata super buni!

Design-ul etichetei pentru marturii l-am creat cu cateva zile inainte de eveniment, si astfel am avut timp pentru printat si decupat.

Iata si rezultatul :




Ii multumim pe aceasta cale prietenului si  fotografului nostru pentru pozele deosebite de la botez.





joi, 13 martie 2014

Marturii parfumate



Pentru ca soarele azi da de veste ca vine primavara, mi s-a facut un dor nebun de toate aromele proaspete ale anotimpurilor calde si sigur ca m-am gandit la ele ca si ..marturii!

  • v-ati gandit vreodata ca buchetelele de liliac sau levantica - culori tari si mirosuri pe masura  - ar fi o marturie perfecta pentru nuntile in aer liber sau la cort?

  • sunteti pasionata de bucatareala? mie imi lipsesc ghivecele de busuioc de pe pervazul bucatariei, asa ca mi-ar prinde bine cateva fire de busuioc deja rasadite, care sa ofere mireasma spaghetelor, bruschetelor si nu in ultimul rand delicioaselor salate ce ne ajuta la dieta, nu-i asa? 
  •      Pentru aranjament nu aveti nevoie decat de seminte sadite cam cu 2 luni inainte de marele eveniment (puteti folosi doua sau trei bidoane de 5l de apa taiate in doua pentru a semana semintele), si recipiente dragute in care sa asezati rasadurile. O zi este suficienta pentru a muta rasadurile din vasul unde au fost semanate in micile borcanase/galetele/sticlute frumos asezonate cu... fundite!
     
  • va plac trandafirii? de ce sa nu incercati sa faceti o dulceata delicioasa de trandafiri si sa o oferiti invitatilor vostri cu mentiunea ca "dragostea trece prin stomac" !?

Sper sa va placa ideile mele si sa va fie si de folos!






miercuri, 12 martie 2014

Cand nu se fac nunti in 2015

Pentru ca stiu ca unii dintre voi isi organizeaza nunta ce va avea loc anul viitor, m-am gandit sa va ajut in acest demers si sa adaug pe blog si datele cand nu este tocmai indicat sa va stabiliti data cununiei :)

Asadar:


  • nicio zi de post (15 februarie - 11 aprilie, 8-28 iunie, 1-15 august, 14 noiembrie - 31 decembrie)
  • ajunul Praznicelor Imparatesti
Nu uitati sa va gasiti din timp biserica la care va veti cununa si de asemenea sa va consultati cu preotul asupra datei alese de voi. Este bine daca ati ajunge prima data la biserica, si apoi sa incepeti sa stabiliti restul de detalii (restaurant, sedinte foto, orele de make-up si coafat). 

Daca ati ales deja restaurantul si doriti sa faceti cununia in aceeasi zi cu petrecerea ( in Biserica Ortodoxa Romana se fac cununii si in zilele de luni, marti, joi, sambata si duminica), atunci se recomanda sa alegeti o biserica apropiata de acesta, sau in drumul catre restaurant, in ideea de a va incadra in timp si a nu fi pe fuga dintr-o parte in alta a orasului. Daca aveti un duhovnic preferat, cu atat mai mult incercati sa stabiliti impreuna cu dansul data si ora evenimentului. 

Dupa cum bine stiti, in fiecare biserica exista carnetelul de programari! Din proprie experienta va sfatuiesc sa trageti cu ochiul la cat de "apropiate" sunt cununiile din ziua aleasa. Nu ati vrea sa aveti o slujba grabita, sa nu aveti timp de poze sau din intamplare ora inceperii cununiei sa fie decalata...nu e placut deloc sa ti se dea planurile peste cap. Uneori o jumatate de ora conteaza, iar in ziua cea mare, cand totul se deruleaza atat de repede, cu atat mai mult!