marți, 2 ianuarie 2018

Se mai poarta florile in piept la nunta?

Pana acum cativa ani era o moda ca invitatilor sa li se prinda flori artificiale in piept la evenimente precum cununii, nunti sau botezuri. Aceste cocarde erau pastrate de cele mai multe ori ca si marturii. Cred ca si eu am acasa la mama pastrate cocardele de plastic de la nuntile verisorilor mai mari.

Domnisoarele de onoare aveau sarcina sa urmareasca invitatii prin restaurant pentru a le oferi aceste mici atentii.
Te rugai sa nu te intepe si sa nu se strice rochia. Barbatii isi dadusera seama ca boldurile nu lasau urme atat de vizibile pe sacou, fata de camasa, asa ca domnisoarele aveau nevoie uneori de degetar pentru a-si atinge scopul. Dureroasa procedura pentru aratator.

Din fericire inca plasticul a devenit istorie si au fost adoptate cocardele din flori naturale. Cu un cost usor mai ridicat, cocardele din flori naturale au castigat din ce in ce mai mult teren. Sunt mult mai frumoase, iar variantele de aranjament sunt nelimitate: se pot adauga pene, margele sau materiale diverse (saten, catifea) pentru completarea temei nuntii.

cocarde nunti flori naturale


Mai opteaza insa miresele pentru cocarde pentru toti invitatii?

Statisticile spun ca nu. Majoritatea mireselor aleg cocarde pentru mire, nas si parinti. Nasa isi va alege un buchet de flori. Domnisoarele de onoare pot avea si ele buchete de flori sau corsaje usor de purtat pe durata intregului eveniment.
Toate din flori naturale sau mai nou, de hartie. Florile din hartie au avantajul ca abia se disting de cele naturale si pot fi confectionate din orice culoare isi doreste mireasa. Ele nu se deterioreaza si pot fi pastrate ca amintire toata viata.

buchet mireasa flori de hartie


Exista acum si metode de conservare a buchetului de mireasa din flori naturale. Se poate opta pentru uscarea aerului, deshidatrare sau folosirea gelului pe baza de siliciu. Buchetul va fi pastrat apoi intr-un recipient de sticla dedicat. Specialistii iti stau la dispozitie cu oferte de pret si mai multe detalii despre cea mai indicata metoda.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu